Channel: GymPOWER » Fantastic Gymnastics 2013 in Ahoy

Een grandioos seizoen voor selectie ritmische gymnastiek van OKK Dordrecht

$
0
0

DORDRECHT – De selectie ritmische gymnastiek van OKK Dordrecht kan terugkijken op een succesvol seizoen. De club telt weer twee Nederlands Kampioenen individueel op het A-niveau, het hoogste niveau van Nederland, Romy van Pelt en Lente Verloop. De juniorengroep, samengesteld met gymnastes van OKK en DVO Dordrecht, pakten met een grote voorsprong ook de nationale titel.

“In totaal had OKK Dordrecht op het NK  maar liefst 17 plaatsingen op het A en B-niveau. Een topprestatie van deze gymnastes en van hun trainsters Anja en Marcela Alegre die hen tot dit niveau weten te brengen.”

De groep liet een prachtige oefening met hoepel zien. De groep eindigde met 3.500 punten verschil met de nummer twee en werd Nederlands Kampioen.

Van Pelt werd tijdens het Fantastic Gymnastics NK 2013 overtuigend eerste  in de juniorenklasse, categorie 2A. Al op de onderdeelfinales, gehouden op 25 mei in Amsterdam, bleek zij kanshebster voor de kampioenstitel. Zij haalde daarbij tweemaal goud en eenmaal zilver.

Verloop werd Nederlands Kampioen in categorie 3A. Vorig jaar behaalde zij de titel ook al in categorie 4A. Een prachtige prestatie voor de nieuwkomer in deze klasse dus. Ook zij pakte eerder tijdens de onderdeelfinales twee gouden medailles

Daarnaast waren er diverse andere individuele podiumplaatsen voor OKK Dordrecht tijdens de NK in Ahoy. In categorie 4A scheelde het 0,100 punten of Melissa Girelli was ook Nederlands Kampioen geworden. Ze moest genoegen nemen met een prachtige tweede plaats. Denise Verheij pakte in categorie 3A het brons,  Jet van den Bos en Melissa Girelli in categorie 4, duo touw, het zilver.

Meer informatie is te vinden op de website van de club.

Artikel GymPOWER/Tekst © OKK Dordrecht/Foto © Leo Menijn: Lente Verloop bij FG NK 2013 in Ahoy Rotterdam